GÜNCEL

Kene ile mücadele için binlerce keklik doğaya bırakılıyor

Kenelerin bir numaralı düşmanı olan keklikler, Afyonkarahisar’da yetiştirilip doğaya salınıyor. 2009’dan bu yana 137 bin kınalı, 40 bine yakın da çil keklik üreten istasyon, Türkiye’de çil keklik üreten tek tesis..

Kene ile mücadele için binlerce keklik doğaya bırakılıyor

Kenelerin bir numaralı düşmanı olan keklikler, Afyonkarahisar’da yetiştirilip doğaya salınıyor. 2009’dan bu yana 137 bin kınalı, 40 bine yakın da çil keklik üreten istasyon, Türkiye’de çil keklik üreten tek tesis olarak biliniyor. Bu yıl üretilen 9 bin kınalı ve çil keklik de yakın zamanda doğaya bırakılacak.
Son dönemde Türkiye’nin birçok bölgesinde sık sık görülmeye başlanan ve can kayıplarına neden olan kene ile mücadelede bir adım daha atılıyor.

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Keklik Üretme İstasyonu’ndaki yüzlerce keklik, her yıl belirlenen illerde kene ve süne mücadelesi için doğaya bırakılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 5. Bölge Müdürü Kemal Can, Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’nun kurulduğu 2009’dan bu yana kınalı ve çil keklik ürettiğini söyledi.

“TÜRKİYE’DE ÇİL KEKLİK ÜRETEN TEK TESİSİZ”
İstasyonda bugüne kadar 137 bin kınalı ile 39 bin 600 çil keklik üretildiğini vurgulayan Can, “DKMP Genel Müdürlüğümüzün yıllara göre programları oluyor. Türkiye’de çil keklik üreten tek tesisiz. Bölge müdürlüklerimizin arazi çalışmaları neticesinde DKMP Genel Müdürlüğümüze teklifte bulunuyor. Yapılan değerlendirme sonucunda üretimini yaptığımız keklikler, ülkemizin çeşitli yerlerinde doğaya salınıyor.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL